Няма нужда да променяш света. Започни с твоя.

Абонирай се безплатно и получавай веднъж седмично бюлетин със стойностни видеа, статии и събития.

Аз мразя спам. Тук имейл адресът ти е на сигурно място.

БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИНТЕРЕСА И ДОВЕРИЕТО ДА РАБОТИМ ЗАЕДНО!

Знаеш ли, че удовлетворението и радостта в кариерен план идват от това, да заявяваш себе си и това, което можеш, уверено и открито, като помагаш на тези, които имат нужда от някой като теб?

Точно обратното на това, да се опитваш да се напъхаш в нечий калъп.

Защото ти не си хапка за всяка уста.

Знаеш ли, че за да откриеш, създадеш или развиеш работата или бизнеса, които да обичаш, е важно да познаваш и развиваш силните си страни, уникалните си способности, и личния си стил?

И да знаеш как да ги представиш пред тези, на които можеш да бъдеш от полза, и които ще ги оценят.

Знаеш ли, че в наше време този, който е най-предпочитан, е този, който е най-видим? Това, да си много добър, не е достатъчно. Нужно е да се заявяваш, и то като носиш стойност на тези работодатели, клиенти, колеги или последователи, които търсят човек и експерт точно като теб.

Бъди себе си. Сподели себе си. Това е всичко. 🙂

Ако и ти вярваш в това, но не знаеш как да го постигнеш, ето някои от темите, по които работя с хората, които ми се доверяват:

 • Роли

  Кои са твоите основни житейски роли и къде поставяш кариерата/ работата/ бизнеса си на този етап от живота си

 • Ценности

  Кои са твоите ценности в личен и професионален план, и как влияят те на избора ти на кариера

 • Визия

  Каква е визията ти за твоя живот и професионално развитие, в краткосрочен и дългосрочен план

 • Цели

  Какви цели си поставяш в професионален план (намиране на нова работа, развитие в настоящата, позициониране като експерт пред определена аудитория, достигане до идеален клиент и др.)

 • Състояние

  Кое е състоянието, които искаш да постигнеш или поддържаш, така че да работиш за твоята визия и постигане на професионлните си цели (увереност, спокойствие, мотивация и др.)

 • Силни страни и лични компетенции

  Кои са твоите вродени и преносими умения, кои са силните страни и талантите ти.

 • Специален стил

  Кое е това, което те отличава, от другите с подобни знания, умения и опит, кой е твоя специален стил, твоя личен почерк.

 • Яснота

  Какво искаш да постигнеш всъщност – кариерна промяна, кариерно развитие, развитие на собствен бизнес или нещо друго? Къде се намираш в момента, кога и как да се случи.

 • Принос

  Кой е приносът, който искаш да оставиш на света, проявен и чрез твоята работа. По какви други начини можеш да го проявяваш?

 • Аудитория

  Пред кого искаш да се позиционираш, кой е твоят работодател, колега, клиент, последовател или пък бизнес партньор, и какви нужди има?

 • Решения

  Кои са решенията, които даваш ти, проблемите, които решаваш, стойността, която можеш да носиш на потенциални работодатели/ клиенти и др.?

 • Личен бранд

  Кое е посланието, което искаш да изпратиш на тези, с които би искал да работиш – работодатели, клиенти, партньори? Какво още съдържа личния ти бранд?

 • Канали

  По какви онлайн канали да изпращаш своето послание.

 • Живият живот

  Как да развиваш личния си бранд и в живия живот.

 • План за действие

  Какво следва от тук нататък и как да го постигнеш.

 • ?

  И още, в зависимост от товята заявка и целите, които си поставим

Избери темата, която те интересува, и виж как мога да ти бъда от полза

КАРИЕРНА ПРОМЯНА

Искаш да промениш нещо в кариерен план (работодател, професия, от нает служител към свободна практика…), и търсиш яснота за твоята цел, и как да я постигнеш.

Виж повече

КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ

Харесваш професията си или сферата ти на дейност и искаш да се развиеш и да постигаш повече в нея, и ти трябва яснота и план за твоето развитие.

Виж повече

ЛИЧЕН БРАНДИНГ

Работиш на свободна заетост, имаш или обмисляш собствен бизнес, и искаш да достигнеш до твоите клиенти, и да бъдеш предпочитан от тях.

Виж повече

ЛИДЕРСКО РАЗВИТИЕ

Управляваш екип в чужда или твоя компания, и искаш да си по-добър и ефективен лидер, като първо опознаеш и развиеш себе си, а след това и екипа си.

Виж повече

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. По какъв начин работиш с хората, какви методи и инструменти използваш?

Сигурно вече се запозна с моите опит, компетенции и сертификати, така че сега ще ти опиша как точно ги използвам. Работата с мен представлява серия от консултации, в повечето случаи, или еднократна такава, ако става дума за много конкретен казус.  Много държа всяка консултация да е структурирана и да има завършеност, дори и когато е част от по-дълъг процес на работа. Винаги започвам с изясняване на заявката на клиента, т.е. какво иска да постигнем в резултат от консултацията, и с въпроси потвърждавам, че това е реалната заявка.

Използвам коучинг подхода като задавам правилните въпроси, понякога провокативни, друг път структуриращи, трети път изясняващи, и т.н., за да може клиентът да достигне до своя отговор (а не аз да му го дам наготово). Разбира се, споделям и експертно познание, информация, която имам, и е полезна за клиента, инструменти, които може да използва сам, т.е. предавам му това, което съм научила с годините като HR, обучител, лектор, консултант, човек. Използвам и техники от НЛП подхода,  за да помогна на клиента да преработи свои ограничаващи убеждения, да погледне ситуацията отстрани, да направи себерефлексия и т.н., всичко това в много чиста форма и с добро намерение, каквато е целта на НЛП (а не с цел манипулация, с която някои хора погрешно асоциират НЛП подхода). Давам и упражнения за самостоятелна работа, от кариерното ориентиране, въпросници, които съм подготвила във връзка с кариерна промна или развитие на личен бранд и др., зависи кой с каква заявка е дошъл.

Информацията, която клиентът ми споделя, е лична и неприкосновена, така че запазвам 100% конфиденциалност. Ако искам да споделя негова препоръка, го правя само с разрешението му. Ако някога разказвам за неговия казус в лекция, или публикация, като пример, не давам детайли, така че човекът да не може да бъде разпознат.

Винаги държа след като сме приключили с нашата работа (без значение броя консултации) клиентът да се ангажира с план за действие и да работи по него, т.е. да поеме отговорност за това, което се случва с него. Оставям човека в готовност да продължи сам, а не да е зависим от мен, защото второто би значило, че не съм си свършила работата. Искам подробна обратна връзка в края на нашата работа чрез анкета, защото искам да ставам по-добра в това, което правя.

2. Кога и къде протичат консултациите, с каква продължителност и честота са, какво включват, даваш ли гаранция за резултатите?

Консултациите са онлайн по Скайп или на живо, или комбинация от двете, като продължителността е 60-70 минути, през които си водя подробни записки и давам преглед на нашия разговор с допълнителна информация, линкове и задачки за домашно след всяка сесия. Всичко това е включено в цената.
Еднократните консултации, които са по много конкретен казус и могат да се изчерпят в 60 минути, са със 100% гаранция, като връщам заплатената сума ако клиентът не е доволен в края. До сега не е имало такъв случай.
Ако казусът не е за еднократна консултация, предлагам една от програмите, описани по-долу, и стартираме с безплатен опознавателен разговор. Целта е да чуя повече за казуса на човека, да споделя дали и как мога да помогна, да обсъдим условията, и евентуално да начертаем план за действие от тук нататък. При дългосрочното консултиране честотата на срещите е веднъж на една до две седмици, като общия брой консултации зависи от заявката на клиента, и на какво ниво е в момента, обикновено между 3 и 6 бр., но всеки случай е строго индивидуален и са възможни изключения.
Клиентът може да прекъсне във всеки момент, ако прецени, че срещите не му носят стойност, но тъй като през цялото време говорим открито, ако има някакви различни желания или притеснения, ги споделя, правим промени, и продължаваме нататък. Аз, от своя страна, мога да отправя градивна критика, съвет или вербален стимул, за да подсиля мотивацията на клиента, но ако не спазва уговорките ни, не се подготвя, и често отлага срещите ни неоснователно, мога да предложа да прекратим нашите срещи.

Постигнатите резултати зависят и от неговата ангажираност, до някъде и от външни обстоятелства, така че няма как да дам 100% гаранция за резултати при дългосрочното консултиране, но давам гаранция, че в края им промяна ще има, до каква степен – зависи от конкретния казус и ангажираността на клиента. От опит знам, че резултатите идват с времето, понякога доста по-дълго от очакването, с работа над себе си, с отдаденост и промяна в начина на мислене, и действие.

3. Кога е подходящ момент да се обърне човек към теб?

Когато се чуства вътрешно готов, което за мен означава да смята, че има мотивацията да отдели това време и енергия за себе си. Не съветвам клиентът да чака ‘ножът да опре в гърлото’ или да е напълно наясно какво иска да постигне с нашата работа, защото ако е принуден бързо да взема решения (от притискащи го обстоятелства), може да се наложи да прави компромисни избори, а яснотата идва с нашата работа, и много често първоначалната заявка се променя в процеса.

Най-често към мен се обръщат хора в момент, в който обмислят промяна в кариерен план, но не знаят откъде да започнат, или пък вече имат план в главата си и имат нужда от помощ, хора, които са добре там, където са, но искат развитие и разнообразие, хора, които работят с подчинени и искат да са по-добри лидери и да управляватсебе си по-адекватно, хора, които обмислят или вече работят за себе си, и искат да имат повече клиенти или тепърва да определят кои са клиентите им и как да се позиционират пред тях. Разбира се, имам и различни кариерни казуси – майки, на които им предстои завръщане на работа или хора, които се двоумят дали да заминат в чужбина, където евентуално да се реализират по-добре, и много други.

4. Какво се случва след края на консултациите, проследяваш ли какво се случва с клиентите ти, подкрепяш ли ги по техния път?

С голяма част от моите клиенти, дори и да сме работили дистанционно, ставаме доста близки, понякога приятели, и се виждаме след време неформално. Нееднократно се е случвало клиент да дойде на събитие на живо, след като сме се виждали само по Скайп, и чувството е сякаш сме стари приятели, които се радват да се видят.

Разбира се, има хора, които продължават по пътя си и (почти) прекъсваме връзка, и аз уважавам техния избор.

Във всеки случай месец след като сме приключили работа, аз търся обратна връзка от клиента, както и от 3 до 6 месеца след това.

Всички мои клиенти влизат в специален мейлинг бюлетин, различен от този на абонатите, с които не сме работили заедно, в който те получават информация преди всички останали, както и специални отстъпки, и събития ексклузивно за тях.

Всички имат телефона ми и могат да ме потърсят, ако имат спешен казус или имат нужда от бърз съвет, и го правят само, когато наистина се налага, и аз им благодаря за това, че уважават моето време.

5. Какви са условията за записване за консултация?

В идеалния случай клиентът е запознат с информацията в сайта ми и избира една от услугите, описани по-долу. Там има и банери, които препращат към записване за еднократна консултация или опознавателен разовор, ако става дума за серия от консултации (дългосрочна програма). И двете изискват клиентът да попълни кратък въпросник, така че аз да имам предварителна информация за него и казуса му. Ако не можеш да се разпознаеш в предложените варианти, можеш да ми пишеш в свободен текст през формата за контакт.

Всички цени и начинът на плащане са описани в подробните описания на видовете консултации, след кликване на тази, която те интересува, по-долу.

Ако имаш друг въпрос, на който не съм отговорила тук, разгледай подробните описания на видовете консултации по-долу, и виж дали няма да намериш своя отговор.

Ако искаш да разбереш повече за мен, моя опит, квалификации, и лична история, виж тук.

Ето и някои от клиентите, които вече са постигали резултати с мен:

Аксиния Ботова

„С Лили се запознах случайно на едно обучение и веднага ми хареса. Тя хем е позитивна, хем е здраво стъпила на земята. Първо станахме приятелки, а след това се наложи да ползвам и професионалните й услуги.

Тя ми помогна да намеря и да оценя себе си. Успях с нейна помощ да повярвам в това, което съм и което мога, и то изключително непринудено, без наставнически разговори и съвети. Харесва ми подхода й на жена!

Взех решение, че е време да започна да работя за себе си и го осъществих. Не беше лесно, но определено това е най-доброто решение, което някога съм вземала за себе си в професионален план.”

Аксиния БотоваУправител на застрахователна компания
Катя Сърбова

За първи път се срещнах с Лили на уебинар във връзка с грешките, които допускаме при кариерна промяна. Намирах се на такъв етап в живота си и определено бях допуснала някои от тях. Впечатлих се от това колко „за мен“ беше цялата представена информация, а самата Лили – усмихната, уверена и много подготвена за въпросите, които ме вълнуваха. След уебинара се свързах с нея и така започна приключението ми да опозная себе си.

Лили ми помогна да осъзная ценностите и силните си страни и това, което ми носи удовлетворение в кариерен план. Научих се да превръщам отрицателните си убеждения в позитивни мисли и действия, които ме развиват като човек и професионалист. Благодарение на нея промених мисленето си, а след време открих работата и средата, където се чувствам в свои води и ми харесва да се развивам. Сега знам, че осъзнаването и малките стъпки, са най-важните неща.

Катя Сърбоваличен финансов консултант
Десислава Сърбиновска

„Работих с Лили, когато бях в процес на създаване на собствен бизнес.

Тя ми даде няколко ключови насоки, но най-ценното за мен беше, че Лили ми помогна да осъзная, че най-важно е човек да осъзнава своите ценности, нужди и емоции, да уважава и приема себе си, да прави това, което е важно за него, а не това, което другите очакват от него.

За мен Лили е посланик на идеята, че всеки трябва си отдели време и да формулира и развие своята мисия така че да се чувства успешен точно по неговия си начин.”

Десислава СърбиновскаПартньор и маркетинг мениджър в IT компания
Диляна Домусчиева

“Работихме с Лили в момент, в който имах нужда от кариерна промяна в рамките на организацията, за която работех.

Това, което най ми допадна в работата с Лили, беше фактът, че тя е позитивна и конструктивна, добър спаринг партньор. Имах идеи и исках някой да ги чуе и да ми даде обратна връзка. Лили беше неутрална и ми зададе доста въпроси, за да си изясня сама какво точно търся.

Препоръчвам Лили не само като експерт в областта си, а и като открит партньор, който е непредубеден, неосъждащ и помагащ да генерираш достатъчно възможности за избор и да постигнеш желания резултат.”

Диляна ДомусчиеваHR експерт
Мирослава Делчева

„Обърнах се към Лили, когато исках да развия консултантския си бизнес така, че да бъда полезна на повече хора. Избрах я, защото прецених, че предлага разбираеми и ефективни решения за развитие на личния ми бранд. Тя ми помогна да постигна яснотата, от която имах нужда, както и да си съставя подробен план за действие. Това, което ми харесва в Лили, е че определено мисли извън кутията, като в същото време е компетентна и точна.“

Мирослава Делчева Натуропат, здравен консултант
Яна Вичева

„Познавам Лили покрай моята сестра и през 2010 г. бях един от първите й клиенти в кариерното консултиране. Не очаквах, че с нея ще поставим началото на това, поне идейно, което в момента е мой бизнес. Стигнахме до изводи, които ми помогнаха да взема решение да премина от сигурната си работа към приключението, което развивам и в момента. Благодарна съм, че Лили ми помогна а посоката, а това е ключовото за пътя, по който избрах да тръгна.“

Яна Вичевасобственик на арт магазин "Синьото мече"

БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ДОВЕРИЕТО!
И нали знаеш, където и да си,
С теб съм!

Лили Георгиева - кариерно консултиране