Защо аз

 

КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО?

Когато клиент дойде да работим заедно и чуя неговия казус, често възкликвам наум, или на глас: „Много добре разбирам за какво ми говориш!“

И аз, като теб, имах сериозна нужда от промяна, и цялото ми тяло го крещеше, с болките в корема сутрин преди работа и лекото гадене в неделя следобед, когато се замислях за идващия понеделник.

Не че не правех нещо полезно, не че не се справях, не че хората около мен не бяха добри… просто някъде дълбоко в себе си осъзнавах, че моят принос е различен, моят начин да помагам на хората – друг, моите силни страни – не съвсем изявени.

Това беше в края на 2014-а, когато се разделих с последния си официален работодател, с  откритост и уважение, и от двете страни. И няколко месеца по-късно стартирах собствената си практика.

Но истинското начало да правя това, което правя сега, не беше тогава, а още през през 2012-а, когато синът ми беше на годинка. Започнах с мотивационно обучение на безработни хора, което успявах да съчетая с грижата за малкия, благодарение на подкрепата на близките ми хора. Спомням си как едната от групите беше от хора на възраст 50+, които бяха без работа повече от година. В един от дните им казах, че няма да работим по помагалото. Помолих ги да се погрижат за себе си и да дойдат с любимите си дрехи, с прически и усмивки. Излязохме в двора на училището, където провеждахме обучението, и ги снимах с Никон-а на мъжа ми, а той беше така добър да обработи снимките. Дадох им снимките, които да използват за своите автобиографии и кандидатури. Това, което си спомням в този ден, беше как лицата им грееха: бяха напълно променени не от грима или прическите, а от това, че в този ден те харесваха и вярваха в себе си и имаха вяра, че и друг ще го направи.

Спомням си и как с други майки като мен, разхождахме бебетата си в парка, и когато ставаше дума кой с какво се занимава, а аз споделях, че съм професионалист по УЧР, жените имаха много въпроси към мен – за връщането им на работа, за кариерна промяна, за призванието, за това как ще съчетават семейните отговорности с професионалните… и ще имат енергия и за себе си. Не помня точно какво съм им говорила, но добре помня как на следващите срещи те ми споделяха какво са направили за себе си, така че да се усещат по-добре в кожата си на жени и професионалисти. Не мога да забравя и деня, в който ми предложиха да направя семинар по темата, и аз създадох първия си такъв „Открий мечтаната работа!“  и пет жени с бебета ,в глъч и смях, откриваха своите истини.

Спомням си и как намирах начин, когато се върнах към работа в офис, да помагам на колегите, без значение дали в началото на техния кариерен път или вече доста нагоре по стълбицата… Стремях се да ги чуя, да им дам съвет и насока, да бъда до тях, в пътя им към обичана работа и хармоничен личен живот.

Моята промяна беше и е процес на себеосъзнаване, приемане и кураж да последвам своята сила и желание да оставя истински принос, така както аз го разбирам!

БИОГРАФИЯ

 

Лили Георгиева е сертифициран кариерен консултант или Global Career Development Facilitator (GCDF) от NBCC International, от 2009 г. насам. От тогава е и магистър по Управление на човешките ресурси, по програма към НБУ и Open University. Лили има и бакалавърска степен по английска филология. През есента на 2013-та завършва едногодишно обучение по личностно развитие към Марков колеж и след това преминава множество тренинги по различни теми от професионалното и личностното развитие. От януари 2015-та Лили е сертифициран НЛП практик с коучинг умения от НЛП тренинг център, акредитиран от ко-създателя на НЛП подхода – Джон Гриндер, а от октомври 2017-та – НЛП мастър практик.

В началото на кариерата си Лили е била учител по английски език на деца и възрастни, както и обучител и ментор на учители. От 2007 до 2014-та тя работи в сферата на управление на човешките ресурси– от подбор, назначаване и въвеждане на служители от всякакви йерархични нива, през обучение и кариерно развитие на екипи и мениджъри и други, в дъщерна компания на немски концерн, лидер в индустриалната автоматизация, както и в българска компания, №1 в света в своя бранш.

Опитът на Лили в консултирането по кариерни теми е около 1000 часа – 500 като професионалист по УЧР и 500 – в индивидуалната й практика като консултант.

Лили е натрупала стотици часове в обучения на хора по теми като кариерна промяна, кариерно развитие, комуникационни умения, личен брандинг и други. Лили е търсен лектор и презентатор и за вътрешнофирмени събития и кариерни и бизнес форуми. Повече за обученията и презентациите, които е създала и провела.

МОЯТ НАЧИН НА РАБОТА

 

УСТРЕМ е поредица от програми за постигане на промяна, в които аз давам гаранция, включително финансова, на своите клиенти. Ето какво да очакваш, започвайки работа с мен:

Приемане и разбиране – аз съм твоят спаринг партньор с експертно познание, който те приема и подкрепя.

Структура и фокус – аз съм човекът, който дава структура и фокус на твоите мисли, цели и действия;

Експертно познание – аз съм експертът, който има опит в темите, които са ти на дневен ред, и който има методология за работа, която води до резултати;

Провокация и поставяне под въпрос – аз съм консултантът, който не приема нищо за чиста монета и задава въпроси, за да стигнеш ти до твоята истина… и който те провокира да погледнеш достатъчно дълбоко в себе си, преди да се задействаш навън;

Мотивация и организираност – аз съм онази, която те мотивира да действаш, без да ти диша във врата, защото без устрем и действие няма промяна.

Контакти и нетуъркинг – аз ще те свържа с други като теб, така че да споделяте опит, а защо не и общи проекти, както и всички партньори, с които работя, които могат да ти бъдат от полза.

Пълна конфиденциалност – всичко, което ми споделяш, ще си остане между нас, имаш думата ми!

От моя страна аз очаквам от теб:

Доверие – Ти да се довериш на себе си, на това, че имаш силата и ресурса да се справиш, дори и да не го усещаш в момента.

Поемане на отговорност – ти да си напълно убедена, че резултатите до голяма степен зависят от теб. Не от моите експертни съвети, не от нечие чуждо решение или препоръка, не от това какво е ‚времето‘ навън…

Изпълняване на уговорки – ти да си активна в процеса и да си наясно, че аз участвам с отдаденост и сериозност, и очаквам същото и от теб. Не само заради взаимното уважение, а най-вече – от уважение към теб самата.

Смелост – ти да си готова да разширяваш своята зона на комфорт, или, с други думи, да поставяш под въпрос свои убеждения, да си отворена за различни гледни точки, да си готова да действаш, обмислено и с определена цел.

Радост – ти да си позволиш да се насладиш на процеса, макар и да има и трудни моменти. Та ти правиш нещо за себе си, и то вълнуващо и интересно, а резултатът ще дойде, о да, просто няма начин!

Методите, с които работя, включват коучинг подхода, в който задавам силни въпроси, за да открием твоите отговори, невро-лингвистичното програмиране, което помага да възстановим твоята истина и да постигнеш вътрешното състояние, което ти е необходимо, упражнения и инструменти от кариерно консултиране, игри, предизвикателства и други.

Посоката е отвътре навън, а усещането е като че ли се преоткриваш, както че ли започваш да виждаш възможностите по-добре, включително и тези, които не са за теб, да гледаш и управляваш взаимоотношенията си по различен начин, както и да действаш по-осъзнато и с лекота.

 

А ти готова ли си за твоята промяна?

Ако да, знай, че промяната започва с УСТРЕМ