През 2023-а стартирах поредица от ритрийти и проведох един на остров Самотраки и един – в Родопите. Беше вълшебно! А през септември 2024-а предстои второ издание на ритрийта на Самотраки.

Концепцията е следната: съчетание между преживелищна работа, в малка, подбрана група, с ВИП изживяване в място, което е красиво, уютно и уединено.

Темата на ритрийта е подбрана така, че да е актуална за всеки, без значение дали е на прага на кариерна промяна, дали вече я реализира успешно или пък просто работи онова, което обича. Темата е адекватна и за други сфери в живота, освен работната – общочовешка е, и всеки може да я пречупи през своите нужди.

Аз и Юли, заедно и поотделно, сме работили с години върху тази тема и сме натрупали опит, които искаме да предадем нататък.

Изцяло чрез преживяване: няма да имаме лекции и презентации.

Ритрийтът на Самотраки е подходящ за сами дами или за дами и техния партньор – има няколко двойни стаи и няколко тройни, в зависимост дали е настанена двойка или не. (деца под 15г. не се допускат в този формат на ритрийта)

Подбрали сме места, които са трансформирали и нас, а домакините и местните хора, които ще стрещнем, са с много интересни лични истории,  грижовни и мили, посрещащи ни буквално ‘у дома’.

📌Темата на Самотраки:

Доверието.

Всяко решение, което взимаме, в кариерен план или не, ще се реализира при две условия: ако действаме целеустремени и ако външните обстоятелства също ни подкрепят.

И в двата случая резултат ще има ако има и доверие. Вяра.

Да вярваме в себе си.

Да вярваме, че ще ни се получи.

Да вярваме, че има кой да ни подкрепи, близки и далечни хора, невдоми сили, Вселена.

Това е въпрос на вътрешно усещане и донякъде е вродено, а понякога, нарушено, поради травматични събития, но със сигурност може да се развие и изгради наново.

В този ритрийт няма да лекуваме травми или да дълбаем в миналото, това е от експертизата на колегите психотерапевти.

Нашата задача ще бъде да бъдем тук и сега, да преживяваме това, което е, да изграждаме доверие по пътя, и да се наслаждаваме.

Самото място ще предразполага за това, както и кратките активности сутрин и вечер.

📌Мястото

Място много специално за нас – остров Самотраки в Гърция. Миналото лято се завърнахме за пореден път и останахме над месец, този път и с детето, и с кучето. Проведохме и първото издание на ритрийта, на който ви каним сега. Прекрасни отзиви можете да прочетете най-долу на тази страница.

Аз, Лили, съм била на острова четири пъти, Юли – три, и двамата можем да ви заведем и на популярните места, и на онези, които са известни само на местните.

Островът е идеалното пространство да се потопим в преживяването и да се доверим – на другите, на природата, на самия него.

В древността Самотраки е бил населен с тракийски племена и оттам идва и името му. Гърците се заселват към 7 в. пр.н.е. Тук е имало светилище на Великите богове, известно със своите религиозни мистерии, сходни на Елевзинските мистерии.

Тук е открита и статуята на богинята Нике, която в момента се намира в Лувъра.

Енергията на острова трансформира и предразполага да се довериш, да пуснеш излишното, да се свържеш със себе си, отвъд шума и суетата – така го усещам аз, така го усещат и хората, които избират да се връщат на него.

Тук има невероятна комбинация от планина, море, множество водопади, и термални извори.

Сградите са малко, природата – дива, хората – дружелюбни и естествени, храната – семпла и вкусна.

Семпло е думата, която описва острова – не идвайте, ако търсите лукс и забавления. Но ако търсите дълбочина, автентичност и свобода – това е мястото.

Намира се на 2 часа с ферибот от пристанище Александропулис и това е още една причина да не е прекалено пълен с туристи.

Повече за острова, тук.

📌Примерна програма:

31.08

Настаняване и брънч в хотела

Почивка, плаж пред хотела

Кратко занимание за откриване и запознаване

Ранна вечеря

01.09 – 06.09

Ставане, чай/кафе, йога или друг вид движение за събуждане на поляната на хотела (8-9.30 часа)

Сутрешни практики, свързани с темата на ритрийта, с инструменти от арт терапията (рисуване, писане, снимане и т.н.), визуализации, мини констелации, и др. ( 9.30 – 11.00 часа)

Закуска по път и активности из острова (11.30 – 17 часа)

Ранна вечеря на връщане от активностите (17-18.30 часа)

Почивка (18.30-19.30 часа)

Вечерна практика (19.30 – 21.00 часа)

07.09

Ставане и закуска  (8 – 9.30 часа)

Багаж и освобождаване (9.30 – 10.30ч)

Посещение на Хора и на Светилището на великите богове (11.00 – 15.00ч)

Късен обяд 15.00 – 16.30 ч

Последни покупки на прристанището 16.30 – 17.30 ч.

Отпътуване с ферибота в 17.30 ч. (тепърва очакваме разписанието за 2024-а –  това е графикът от 2023-а година – ако е необходимо, ще разместим някои дни в програмата, без да се ощети откъм преживявания)

Един от дните, по обща договорка, ще бъде свободен, както и една или повече от вечерите. Ще бъдем гъвкави с програмата предвид динамиката и нуждата на групата.

 

📌Какво ще посетим през седемте дни:

 • Столицата на острова Хора (Chora), сгушена в планината, с уютните си малки улички, магазини и таверни;
 • Пясъчния плаж Pachia Ammos в долната, по-непопулярна част на острова, по път сред маслинови дървета и диви кози;
 • Водопадите на острова, не толкова  популярни(където можем да се къпем и голи) и известните Fonias, до които се стига през гори с магически дървета;
 • Курортното селище Терма (Therma) с младите си хора, малки таверни и минерални извори (на лунна светлина е магическо!);
 • Плаж с вулканични камъни и таверна като че ли сред нищото, в по-дивата част на острова;
 • Археологическия музей на открито, където е било Светилището на великите Богове;
 • Пристанището с малките си магазинчета и заведения;
 • При подходящо време можем да направим обиколка на острова с корабче и да видим най-големия водопад, който се излива направо в морето.  
 • И още…

📌 За водещите и тяхната роля в ритрийта:

Лили Георгиева е консултант по кариерно развитие с над 3000 часа опит и обучител, провел над 200 онлайн и офлайн обучения и събития, с квалификации като кариерен консултант, НЛП мастър, консултант-арт терапевт, и т.н. Лили ще се погрижи за цялостната структура на програмата, практиките в хотела (и за дамите, и за господата), и някои активности по пътя. Тя ще бъде там за по-спокойните занимания и до онези, които искат да стигнат до комфортната си зона, без да минават отвъд нея.

Юли Стефанов е адвокат, приключенец и йога инструктор, и ще се погрижи за сутрешното раздвижване на групата, мъжките занимания, както и по-дръзките активности като катерене или гмуркане във водите на водопадите за онези, които искат да излязат от зоната си на комфорт (без значение дами или господа). Предвид динамиката и желанията на групата на място ще се решава кога групата да се раздели и кога да остане заедно в заниманията извън хотела, а Юли и Лили ще поемат съответната група.

📌Цена ритрийт:

Ранно записване до 7 април: 220 евро

Редовно записване от 8 април до 7 юли: 270 евро

Късно записване от 8 юли до 7 август: 320 евро

Сумата включва:

– всички практики и материалите за тях, развеждане из острова и придружаване от двамата водещи;

-вход за Светилището на великите богове;

-един общ брънч в хотела.

📌Цена настаняване (стая по избор, колкото по-рано се запишете, толкова повече избор ще имате) :

Ритрийтът на Самотраки е подходящ за сами дами или за дами и техния партньор – има няколко двойни стаи и няколко тройни в зависимост дали е настанена двойка или не. (деца под 15г. не се допускат в този формат на ритрийта)

 1. Chora студио (двойно легло и гледка към морето, ет. 1): 482 евро за 7 нощувки, по 241 евро на човек
 2. (ЗАЕТО) Myrsines студио (двe отделни леглa, които стават и на спалня, и гледка към морето, ет. 2): 482 евро за 7 нощувки, по 241 евро на човек
 3. Kaviros студио: (двe отделни леглa, които стават и на спалня, и странична гледка към градината, ет. 1): 418 евро за 7 нощувки, по 209 евро на човек
 4. Aegean студио: (едно двойно легло и едно единично легло, с гледка към морето, ет. 1): 543 евро за 7 нощувки, по 181 евро на човек
 5. Feggari студио: (едно двойно легло и диван за един, с гледка към морето, ет. 2): 512 евро за 7 нощувки, по 171 евро на човек

Сумата включва:

-седем нощувки в студио с отделна баня, собствена веранда (или тераса) и кухня (тип шкаф) в хотел Archondissa – най-приятният хотел на острова, на идеално място, близо до главния курорт на острова Терма, с огромен двор и собствен плаж, и с разкошни домакини;

                                   Вижте го тук.

В цената не влизат:

– Разходите за пътуване (бензин + ферибот: около 10 евро на човек на посока и 50 евро на кола на посока; за 4 души в кола излиза около 100- 120лв на човек в двете посоки);

*Разпределяме се в няколко коли, за да си правим компания, и да оптимизираме разходите за пътуване.

– Разходите за храна: при две хранения на ден (късна закуска и ранна вечеря навън) сумата е не повече от 25- 30 евро на човек;

*Всяка стая в хотела разполага с шкаф-кухня и е удобна за приготвяне на чай-кафе и нещо дребно за хапване. Има мивка, котлон, кана за вода и хладилник. Храната в супермаркетите е местна, качествена, вкусна, и на достъпни цени. В таверните е същото;

– Разходи от личен характер: в два от дните ще посетим столицата на острова, където ще можете да закупите сувенири, местни храни или облекла, през останалото време сумата за храна ще е достатъчна;

-Обиколка на острова с корабче: 25 евро (при подходящо време и достатъчно голям брой желаещи);

-Здравна застраховка, около 20 евро, можем да организираме групова такава при желание.

Записването става с капаро в размер на 50% от общата сума за занимания и настаняване, а останалите 50% се заплащат на място, в брой.

Срок за записване: до 07.08 или до изчерпване на местата.
*Капарото се възстановява на 100% при отказ от участие до 15.06, на 50% – до 15.07, след което е невъзвръщаемо.

* Групата ще наброява до 12 души.

* Включването в ритрийта става само след кратък разговор с Лили онлайн. За заявяване на интерес, тук: lillie@lilliegeorgieva.com или на бутона по-долу.

ОТЗИВИ

Деяна Талева

Темата за доверието беше актуална за мен, защото не вярвах истински и силно, в пътя, на който съм. Именно заради тази тема избрах ритрийта на Лили на остров Самотраки миналия септември. Но и нещо в самия остров ме привлече много силно. От момента, в който се качихме в колата и тръгнахме от София всичко беше като приказка за мен.

Благодарение на практиките имах много ценни осъзнавания и ставах все по-уверена и спокойна, че съм на правилното място в кариерен план. Тръгнах си от ритрийта заредена с невероятната енергия на Самотраки, с прекрасни спомени и чудесни нови приятели. Благодаря от сърце на Лили за топлата й грижа към нас през цялото време.

Много ще го препоръчвам този ритрийт и никога няма да го забравя. Лили наистина беше чудесен посредник на енергиите там.

Александра Бабунска

Преди да тръгна за така мечтания ритрийт с Лили не знаех много за Самотраки. Знаех, че самият ритрийт ще е на тема „доверие“ и затова някак вътрешно се бях настроила именно за това – доверие към това къде ще попадна, доверие към това кого ще срещна, доверие към това какво ще преживея и разбера за себе си.

Природата на острова е толкова магична, а отделните части на острова – толкова различни и пленяващи всяка със собствената си красота. И въпреки живописността си, Самотраки е нещо, което трябва да се изживее и трудно може да се опише или заснеме. С удоволствие и радост си спомням практиките в двора на приказната къща, в която бяхме. Не бях предполагала, че ще мога с такова удоволствие и наслада да се потопя и в ледените води на водопад и че трудно бих излязла и се разделила с усещането за свързване, което изпитах.

Благодаря за споделеността с прекрасните хора, с които имах щастието да изживея това приключение. Възхищавам се на Лили в способността ѝ да привлича толкова интересни, автентични и невероятни жени около себе си.

Програмата и заниманията, които беше подготвила за нас, обгрижването и обогатяващото общуване направиха изживяването на острова наистина незабравимо за мен.

На тръгване от острова си спомних как в началото – като истинска амазонка, която все с нещо се бори, все търси някаква вътрешна победа и доказателство, че е успяла да преодолее и това препятствие, да надделее и тази трудност, очаквах онзи „отговор“ от Нике, онзи урок за победата – как да бъда още по-силна, как да откривам и побеждавам своите вътрешни битки, как да го правя с женска лекота и финес, да не се разделям с крилата си

Благодарна съм и на себе си, че си подарих това така трансформиращо и презареждащо изживяване.

Красимира Колева

За третото си приключение на свещения Самотраки се доверих на Лили, защото програмата беше ясно структурирана, имаше баланс между груповите занимания , лично време и свобода да избираш кога, къде и колко 😀

След всяко занимание оставах изумена с каква лекота се случва всичко.

А за осъществяването на по – дръзките екстремни преживявания беше много ценна подкрепата на Юли.
Островът е място за хора, които обичат да изследват себе си и отношението си към света.
Мистичният Самотраки пази тайните си и разкрива само толкова, колко всеки е готов сам да види и усети.