Кариерна промяна и личен брандинг във Варна през любимия юни

Лили Георгиева помага на хората да направят осъзната промяна към позиция, професия или бизнес, които ще им носят удовлетворение и смисъл, както и да развият личния си бранд като част от организация или на свободна заетост. Тя е консултант с над 1000 часа опит, автор на настолната книга за кариерна промяна „От любов към себе си“, създател на изпитаната методология за кариерна промяна „Устрем“, бивш HR в международни компании.

Юни ми е любим месец по много причини – началото на лятото, последният активен месец преди по-спокойните юли и август, и подходящ момент да посетя любимата Варна.

Този юни не изневерявам на себе си и съм подготвила два уъркшопа във Варна на темите кариерна промяна и личен брандинг.

Ето всичките с подробности (и няколко размишления по темите, които ще замислят и теб 🙂 ):

Варна: 20 юни, „Първи стъпки в личния брандинг“ , уъркшоп за бизнес и професионално развитие

Не е справедливо. Около мен прелива от хора, които са талантливи, способни и стойностни… и толкова невидими. Или, по-скоро, сливащи се с масата. Защото  са били учени, че скромността краси, или че доброто няма да остане незабелязано, или че който трябва, ще ги разпознае. Само че все нещо не се получава. Не успяват да достигнат до онези работодатели, с които явно са от една порода. Не успяват да стигнат до онези клиенти, на които могат да бъдат максимално полезни. Или успяват, но с много трудности… и с желанието накрая да се откажат.

Истината е, че има начин да се отличим, без агресивно ‚самопредлагане‘, много пари за реклама и слагане на маски, така че да ‚се харчим‘ повече.

Начинът е като познаваме себе си и стойността, която носим (като професионална експертиза и личностни качества), и като споделяме своята същност и знания с хората и организациите, на които можем да бъдем полезни.

На 20 юни ще работим именно над това да определим как да представим себе си и нашите услуги така, че наистина да се свържем с хората, и да бъдем избрани и предпочитани от тях, без значение дали става дума за работодатели, клиенти и последователи. Как да се отличим от масата други с подобен опит или образование или дори с опит и образование, които ние нямаме. Как да се представим по-различно от всички други, които предлагат подобен продукт или услуга. Как да покажем уникалност в свят, залят от реплики и двойнициТемата е същата, а форматът – вечерен, което значи, че за около три часа ще научиш есенцията на това какво е личният бранд и как да го използваш за своето професионално или бизнес развитие. Обещавам много практичност и полезност, както винаги!

Ето и кои теми конкретно ще засегнем:

 • Какво е личният бранд и защо е важно да го развиваш с определени фокус и цел.
 • Как да отличиш твоето ‘племе’ (работодатели, клиенти, последователи) и да говориш именно на тях.
 • Как да развиваш личния си бранд отвътре-навън и защо именно тази е работещата стратегия.
 • Как да формулираш какво те отличава и да носиш стойност чрез това предварително.
 • Как да се свързваш с хората (работодатели, клиенти, последователи), по един автентичен начин.
 • Как да развиваш личния си бранд устойчиво и с конкретна цел онлайн и офлайн (принципи и примери).

Ще те очаквам в уютното пространство на Социалната чайна, а всички подробности са тук.

Варна: 22 юни, „А сега накъде?“ уъркшоп за кариерна промяна от любов към себе си

Продължавам да чувам въпросите, които знам, че няма да доведат до осъзната кариерна промяна, от любов към себе си, към обичана работа, изпълнена със смисъл и достойно възнаграждение.

„Кои професии са перспективни?“

„Къде бих паснал най-добре?“

„С каква работа бих се справил добре?“

Осъзнатата кариерна промяна не е към работа, в която ще паснеш (като че ли си чарк от машина), която е перспективна отвън (но няма общо с онова, което е отвътре), с която би се справил добре (но не изразява твоите силни страни и естествена функция).

„А сега накъде?“ е формат, в който ще формулираме визия за кариерна промяна, в която в центъра са нашите ценности, силни страни, преносими умения, усещане за принос, естествена функция и роля. От там ще генерираме не един или два варианта за промяна. Всеки със своето темпо.

Ето какво ще си изясниш на уъркшопа:

 • На кой етап от промяната се намираш и дали имаш нужда от пълна или частична такава;
 • Как се вписва работата/ кариерата/ бизнеса в цялостната ти личност, така че да имаш баланс и с другите важни неща в живота ти;
 • Как да опишеш своя опит и да го пренесеш към нова длъжност или дори професия;
 • Кое е характерно за теб като силни страни, знания, умения и компетенции, за да избереш дейност, работа или бизнес, които да са в унисон с тях;
 • Кои са твоите естествени роля и принос, отвъд длъжност и титли;
 • Как да генерираш и валидираш идеи за бъдещо развитие/ промяна в твоята кариера/ дейност/ професия;
 • Критерии, по които да преценяваш дали дадена кариерна възможност е за теб или не;
 • Умения да се представяш въздействащо отвъд титлата или професията, с които се занимаваш в момента;
 • И още много практическа информация и приложими упражнения.

Всички подробности са тук.  А ако прецениш, можеш да се включиш и в пакет за двете събития, разбира се, с отстъпка.

Това беше всичко от мен. Пожелавам ти прекрасен юни и разкошно лято и ще се видим скоро, нали?