Кариернo развитие

Радвам се, че имаш желанието да си осигуриш тази подкрепа, която ще ти помогне да имаш по-смислен, вдъхновяващ и удовлетворяващ професионален живот, и то в унисон с личния и с това, което ти си.

Нека видим как мога да ти бъда от полза…

Разпознаваш ли се в едно или повече от следните твърдения?

  • Харесваш професията си, но средата, в която се намираш, вече не е твоята
  • …или средата си е съвсем наред, но е време да се развиеш нагоре или настрани
  • Възнаграждението, което получаваш, не е адекватно на приноса, който оставяш или просто вече не може да покрива житейските ти цели
  • Постоянно чуваш негативна обратна връзка и никога – позитивна, въпреки, че мислиш, че заслужаваш
  • …или чуваш достатъчно позитивни отзиви, но вътрешният ти глас казва, че искаш нещо повече
  • Чувстваш, че си в застой, и ти липсват предизвикателствата на новото
  • Позицията, на която си, не позволява развитието, за което мислиш, че е дошло време
  • Искаш да надградиш експертизата си, без да правиш резки завои в кариерен план
  • Искаш да смениш средата, или да останеш там, където си, и да развиеш професията, с която се занимаваш в момента

Ако отговорът е „ДА“, то знай, че не си сам и да изпитваш това е съвсем нормално. А аз мога да ти бъда от полза. 7 годишният ми опит в управлението на човешки ресурси и натрупаните 1000 часа опит в консултиране на хора по кариерни теми ми дават основание да вярвам, че е така.

Какво представлява програмата?

„Кариерно развитие“ е поредица от консултации по Скайп, на живо, или комбинирано, в която тръгваме от твоята заявка – какво искаш да се промени и какви резултати искаш да постигнем в работата ни заедно – и стигаме до нейното осъществяване. Броят консултации е индивидуален, предвид това, което искаш да постигнем и нивото, на което се намираш в момента, но обикновено са достатъчни между 3 и 5 сесии от 60 минути, със задачи за домашно между сесиите. Разбира се, има и изключения.

За кого е подходяща?

За тези хора, които харесват професията си и искат да се развият при настоящия си работодател, или в краен случай при нов, ако на настоящата месторабота няма възможности, и им трябва яснота и план за развитие.

Възможно е тази програма да прелее в „Кариерна промяна“ ако в процеса на работа заедно стигнем до извода, че развитието, което търсиш, няма как да се случи там, където си в момента, или пък прецениш, че е време да работиш на свободна практика.

Какво получаваш?

Програмата започва с безплатен опознавателен разговор от 30 минути, в който изясняваме твоята заявка, аз казвам дали и как мога да помогна, и правим план за последващите сесии, обсъждаме условията и ангажимента и на двете страни.

По време на същинските сесии очаквай да постигнеш:

  • яснота за това какво точно развитие искаш и как да го постигнеш
  • оценка къде се намираш в момента, като готовност, познания, условия на работа и т.н., за осъществяване на промяната
  • обсъждане на житейските ти роли, приоритети и ценности, и къде точно с намества работата в тях, както и мотивите ти да искаш развитие
  • изследване на силните ти страни, знанията и уменията ти, вродени и приносими, и къде можеш да ги използваш там, където си
  • обсъждане на твоя ритъм и стил (ще разбереш за какво говоря 🙂 )
  • оценка на личния ти бранд (асоциация за това какъв човек си и какво можеш), и как работи за теб там, където си, както и какво трябва да промениш, ако искаш да се развиваш
  • обсъждане на условията, финансови и всякакви други, в които искаш да работиш
  • яснота за средата, в която искаш да се намираш момента и проверка дали това е ‚твоята‘ среда
  • яснота как да разбереш какви са възможностите там, където си, и доколко са подходящи за теб
  • обсъждане как да заявиш желанието си за развитие по хоризонтала или вертикала, така че да бъдеш чут
  • обсъждане на вариант Б ако на настоящата ти месторабота няма възможности за развитието, което търсиш
  • техники и инструменти, с които да разивваш увереността, мотивацията или организираността ти
  • примери от работата ми с клиенти и добри практики
  • изготвяне на план за действие

Условия за записване и цени:

Записването става като натиснеш банера в дясно и уговорим безплатен опознавателен разговор. В него ще се запознаем и ще обсъдим всичко, което не ти е ясно.

Цената на една консултация от 60 минути, както и подробен преглед на това, което сме си говорили по имейла, с коментари, съвети, линкове и още полезни инструменти + задачки за домашно, е 80 лева.

При заплащане на 3 или повече консултации наведнъж, получаваш 10% отстъпка от заплатената сума.

Заплащането става предварително, по банков път.

Смяташ, че нямаш нужда от дългострочно консултиране и искаш да се видим само веднъж?

Нека ти кажа в кои случаи има смисъл и една среща е достатъчна, за да постигнем резултат.

Важно е да имаш конкретен казус и цялата налична информация, и да ти е необходим някой, с който да обсъдиш ситуацията, така че да можеш да вземеш информирано решение.

Например, не можеш да решиш дали да приемеш повишението, което ти предлагат, имаш конкретна идея за твоето развитие, но не знаеш как да я изговориш, или пък ти предстои важно събитие (разговор, интервю, представяне) и искаш да се подготвиш, и много други.

При казус, подобен на тези, консултация от 60 минути е напълно достатъчна, като отново изпращам подробен преглед на разговора ни по имейл и задачки за домашно. Цената за такава сесия е 80 лв и давам 100% гаранция. Това означава, че ако в края й прецениш, че не съм ти донесла стойност, ще ти върна цялата сума.

Запиши се като натиснеш бутона в дясно и попълниш кратка форма с твоя казус, за да мога да ти върна обратна връзка дали и как мога да пмогна, и да уговорим час.

Консултацията се провежда по Скайп или на живо с предварително заплащане по банков път.

Ако искаш да научиш повече за методите, по които работя, и темите, в които съм специализирана, както и как точно преминават консултациите, прочети за тях  в секцията Консултиране и обърни особено внимание на „Често задавани въпроси“. Не пропускай и отзивите на клиенти, с които вече сме постигнали резултати, пак там.

А ако искаш да узнаеш повече за мен и моите опит и компетенции, прочети историята ми, и виж автобиографията ми, в секцията Защо аз.

Ако имаш въпрос или не можеш да се ориентираш кой вид консултиране е за теб, или не виждаш казуса си във видовете услуги, пиши ми чрез формата за контакт в секцията Контакти.

Прегледай и публикациите и видеата в моя Блог, може пък да откриеш своите отговори. 🙂