МОЯТА ГОРДОСТ: Мира Делчева „Ако слушате себе си, ако се замисляте за действията си, ако сте автентични, ще сте много по-здрави и щастливи.“

В рубриката си „Моята гордост“ ти представям тези, с които се гордея най-много – моите клиенти, хората, които постигат промени вътре в тях, а след това и отвън, както в кариерен, така и в личен план, защото те вървят ръка за ръка.
Всеки месец ще те срещам с различен човек, който ще сподели кой е и в какво вярва, как се е променил по време на нашата работа, какво е актуално за него в професионален план, и какво предстои да постигне. Накрая вместо заключение той ще те подкани за определено действие или ще те покани да участваш в негов личен проект.

Идеята е моят гост да помогне на теб, а ти на него, а аз да бъда връзката между вас. Нали това правя, свързвам хората! 🙂
Очаквай изненади, защото всеки е уникален и отличаващ се по свой начин, и универсален формат на представяне няма как да има.

Днес искам да ти представя Мира – активната, дейна и неуморна Мира, която иска да промени парадигмата на хората за здравето, лечението и превенцията… и успява.

Не пропускай и заключението, в което тя ти отправя специално предложение, и ти подарява нещо. 🙂

НЕЩО КАТО УВОД

Здравей, аз съм Мира – холистичен здравен консултант, класически хомеопат, натуропат, Бахов терапевт. С две думи помагам на семействата да имат здравето, което заслужават с помощта на природни, естествени, безвредни методи и да възвърнат хармонията, баланса, спокойствието и енергията, за да развият пълния си потенциал.
Вярвам, че за да подкрепяш другите в нещо, е задължително сам да го живееш, затова съм привърженик на здравословния начин на живот. Обичам природата, планините, морето и всяко свободно време използвам, за да пътувам и да се зареждам с нови преживявания и красиви гледки.
Обичам да пиша, да майсторя вкусна храна и съм креативна личност. 🙂 Обичам красотата, естетиката, и съм свободен дух и пътешественик. Обичам да чета, да научавам нови неща, да се развивам. Винаги когато мога продължавам да инвестирам в развитие и знания, които за мен са извор на вдъхновение и любопитство.
Грижовна съм, обичам да помагам. Дори мога да стана леко досадна в желанието ми да има хармония, нещата да се случват с лекота, да дам съвет или решение на проблем. 🙂

ОТ КЪДЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ?

Познавам Лили от едно събитие за образователен коучинг, на което бяхме заедно преди няколко години, както и от нейните уебинари за личен брандинг. Обърнах се към нея, за да работим върху личния ми бранд и посланията до хората, на които мога да съм полезна със знанията и уменията си.

Лили ми помогна да имам повече яснота и план за действие, когато подготвях сайта си. Истината е, че имам много познания и над 16 години опит в сферата на здравето. Трябваше ми време, за да придобия увереност и малко смелост, за да заявя, че знам и мога да съм полезна на хората по пътя им към осъзнатото здраве. 🙂

КАК СЕ РАЗВИ ТВОЯТА ДЕЙНОСТ?

Завършила съм фармация и доста години работих в аптека като фармацевт, много отговорна и напрегната работа със следене на дозировки и консултации на пациенти. Често ми се налагаше да отказвам да продам антибиотик без рецепта от лекар и да убеждавам хората да не се само-лекуват.

Въпреки, че учих и работих с желание първите години, имаше и доста разочарования. Не се чувствах истински полезна, защото не виждах оздравяване, особено при хронично болните. Виждах и липса на мотивация и желание за поемане на отговорност у пациентите.

Както повечето терапевти, и аз се обърнах към алтернативната медицина след заболяване в семейството. За първи път се докоснах до хомеопатията, след заболяване на майка ми, за което стандартната медицина не помогна. Постепенно виждайки подобрението при нея, започнах да препоръчвам повече природни средства на пациентите и да уча холистични методи като класическа хомеопатия, Бахова терапия, Шуслерова терапия, натуропатия и др.

Докато учех участвах в много творчески проекти, като онлайн платформа за влиянието на цветовете върху човека. Правих творчески работилници за деца и възрастни, курсове за ненасилствена комуникация и емпатия за деца и обучения за учители и родители.

През последните години съм се фокусирала основно върху индивидуалните консултации, насочени към физическо и към емоционално здраве, защото то е не по-малко важно и често в основата на проблема. Освен това се налага да давам съвети за подобряване на храненето и начина на живот. Използвам различни хранителни добавки и природни, натурални продукти в подкрепа на здравето.

Работя с много родители, с които ограничаваме употребата на антибиотиците при децата и подобряваме състоянието на имунната и храносмилателната система. Много често се срещат проблеми като алергии, атопичен дерматит, както и различни емоционални оплаквания при никнене на зъби, тръгване на градина, проблеми с ученето и др.

Родителите също често имат нужда от подкрепа за различни състояния като стрес, емоционално прегаряне, хормонален дисбаланс, високо кръвно налягане, алергии и автоимунни процеси, проблеми със съня, храносмилателни оплаквания и др.

В консултациите ми помагат и уменията по ненасилствена комуникация и емпатия, които са важни както за изслушването, така и за разбирането на човека отсреща и начина му на мислене и реагиране.

Освен индивидуалната работа с хора, ми харесва да правя и събития за родители, насочени към детското здраве. Провеждам уебинари и семинарни вечери за женско здраве и здраве на активните хора, емоционално здраве и подкрепа с природни средства. Доволна съм когато в тези срещи, успявам да създам пространство на споделяне, уют, и да дам знания.

Консултант съм най-голямата детска кухня Хер Бебе, с която подобрихме менюто от гледна точка на полезност и здравословност. С тях провеждаме и отворени лекции за родители за здравословно хранене на децата в София и Пловдив.

От няколко години съм в управителния съвет на Асоциацията на лекарите хомеопати в България и членувам в европейската и международна хомеопатична организация. В Европейският комитет по хомеопатия, участвам в под комитета по фармация, където имаме важни задачи за по-голяма достъпност на хората до хомеопатия, качество и безопасност на лекарствата, стандарти за обучение на лекарите и фармацевтите по хомеопатия и др.

С КАКВО СЕ ГОРДЕЕШ:

Гордея се със всичко, което съм постигнала досега и гледам напред за още по-хубави неща. Радвам се, че мога да разполагам с времето си и да нося стойност на хората, с консултациите, обученията, статиите, книгите и програмите, които правя. Гордея се с това, че задълбочавам познанията си, и търся мъдростта, а не просто повърхностния подход.

Със създаването на първата програма за развитие на емоционална грамотност за деца в България, когато емоционалната интелигентност беше още нещо ново и непознато за много хора.

Гордея се с това, че миналата година написах над 90 статии, направих няколко курса за родители за холистичен подход към здравето, много отворени събития и уебинари.

Гордея се с това, че със съпруга ми сами постигаме целите и мечтите си, някои вече са осъществени, а други предстоят. Гордея се, че имам хубави и ценни хора около себе си. Че следвам своя път и срещам точните учители и съмишленици. Вярвам, че хората, които се обръщат към мен за съвет и подкрепа не са случайни, а има какво да им дам, и заедно учим и израстваме.

С това, че непрекъснато израствам и ставам все по-добра както в личния си живот, така и в професионалния.  С това какъв човек съм, автентична и свързана със себе си и важните за мен неща.

КЪДЕ СЕ НАМИРАШ ДНЕС?

Намирам се точно, където искам да съм. Обичам работата си, чувствам се полезна, удовлетворена от резултатите и вдъхновена за нови идеи и проекти.

Предстои третото издание на авторския ми курс за родители през март – Холистичен подход към здравето. Много ме радва, че се срещам с позитивни и мислещи родители, искащи най-доброто за децата си и отглеждащи ги максимално естествено и близо до природата. Курсът дава знания по важни теми за детското здраве, като чревно здраве и алергии, здравословно хранене, емоционално здраве и грамотност, само-помощ с природни средства и др. Отзивите и обратната връзка са много добри, което може само да ме радва.

За жените през март планирам специално Женско събитие за балансиране на всички нива с помощта на билки, подправки, Бахови есенции и етерични масла.

Предстои и безплатен уебинар за Пролетно презареждане, детоксикация и повишаване на енергията и настроението.

Освен това подготвям онлайн програма за добро чревно здраве. Планирам и проект за качествени хранителни добавки, етерични масла и др. природни продукти за профилактика и лечение.

Не спирам да търся и следващия курс по хомеопатия и други холистични методи, който да допълни пъзела за цялостното здраве. Интересите ми в момента са насочени към китайската медицина, натуропатията, енергийната психология, както и различни подходи в храненето при различни състояния. 🙂

ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Мили хора, от моя опит през годините съм установила, че превенцията е най-важното нещо. Не чакайте да ви се случи нещо, бъдете осъзнати за знаците, които тялото ви дава, за начина по който се чувствате.

За да се развие едно сериозно заболяване трябват години натрупване на грешки и нарушения. Ако слушате себе си, ако се замисляте за действията си, ако сте автентични, ще сте много по-здрави и щастливи.

Много е важно да се върнем към природата, към естествените биологични ритми, към натуралното хранене и традициите, които имаме. Нека забавяме съзнателно темпото и да сме по-свързани със себе си и с другите хора.

От друга страна, не бъдете привързани и зависими от лекаря и лечителя, а слушайте себе си. Обърнете внимание на моделите и мислите, които ви пречат и са ви довели до тук. Само с истинска промяна, приемане, прошка, вглеждане и смяна на убежденията и програмите, е възможно изцелението.

Искам да споделя с вас двете безплатни книги, които създадох – може пък да намерите отговори на някои въпроси, които са ви актуални. 🙂

А ако усещате, че сте се отклонили от вашия път, ако сте се разбалансирали физически и емоционално и имате нужда от подкрепа и съвет, аз съм насреща. До 15 март 2017-а може да се запишете за първоначална консултация с 15% отстъпка на стойност от 60 лв – пишете ми на mira@miradelcheva.com.

Това беше всичко от нас с Мира.

Надявам се, че си взе точно това, от което имаше нужда. 🙂

Моля да споделиш публикацията с твой близък, на когото мислиш, че ще бъде интересна и полезна, чрез бутоните по-долу!

Лили Георгиева - кариерно консултиране

консултант по професионално развитие, промяна и личен брандинг